Aflossingstabel lening? Wat betaal je terug?

student-loan-interest-paid-by-mom-and-dadWe weten allemaal dat voor niets de zon op komt. Als je ervoor kiest te lenen, zul je hier dus wat voor terug moeten doen. Dit vertaalt zich in het terugbetalen van rente: een vooraf bepaald percentage dat je over het geleende bedrag betaalt.


Dankzij de overzichtelijke aflossingstabel bereken je gemakkelijk de maandelijkse aflossing van je lening, zodat je van te voren weet waar je aan toe bent. Om aan te duiden hoe dit in z’n werk gaat, zullen we de hypothecaire aflossing als voorbeeld nemen. Zijn er toch nog onduidelijkheden en/of vragen? Aarzel dan niet om persoonlijk contact op te nemen met ons. In schrift kan het soms ingewikkelder overkomen dan het eigenlijk is, terwijl geld lenen makkelijker dan ooit is bij geld-lenen-zonder-bank.be!

Aflossing hypothecair lenen

De rekenmodule is niet alleen te gebruiken voor een variabele rente, maar ook voor een vaste rentevoet. In sommige gevallen gaan we uit van een “worst case” berekening, oftewel een berekening die uitgaat van het slechtste scenario. Hiervoor vul je de details van je lening in met variabele rentevoet. Als dit niet gewenst is, laat je de periodieke aanpassing van de rente achterwege. Wat je voor de tabel wel dient te weten is om de hoeveel jaar de rente aangepast wordt en of er begrenzing van toepassing is. Er wordt tevens rekening gehouden met een maximale verhoging van de rente. Op deze manier kan op een adequate manier worden berekend wat je maandelijks moet aflossen voor je hypothecaire lening op basis van de rente, de looptijd en de hoogte van je lening. Waar wacht jij nog op?

Getagd met aflossing lening, aflossingstabel lening, kosten geld lenen, kosten lening, Wat kost geld lenen, Wat kost lenen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.